2009. november 11., szerda

amelyben minden kiderül...

1.1

Szereplők:
Bon-bon, a balatoni nyúl
Pralinéni: kockás-sikló Anyuka
Praliné: kockás-sikló kisfia
Totum bácsi: Praliné Apukája, szintén kockás
Karamella: Praliné kishúga

Helyszín: Tihany, Aranyház gejzír





Bon-Bon: Húúúúha, hát erről van szó! Totum bácsi ezt elfelejtette "megemlíteni" ! .... Szóval ezért tűnt el nyomtalanul 1 évvel ezelőtt!

Pralinéni: Ki az? Ki van ott? ... Valaki meghallott! (telefonba:) Várjatok egy kicsit, muszáj megnéznem ki az, mindjárt visszahívlak! (lecsapja, és gyorsan elindul a zaj felé) (Bon-bon megpróbál elillanI, de Pralinéni gyorsabb) Bon-bon! Gyere ide, beszélnünk kell!

Bon-bon: Én....én csak Pralinéhoz jöttem, hogy elhívjam játszani... Praliné tud erről az egészről?

Pralinéni: Nem. Nem akartuk veszélybe sodorni (sóhaj) De azt hiszem ezek után el kell mondanom neki is.

Bon-bon: Nem is értem, hogy tetszett ezt eddig titokban tartani! Ha nem tetszik elmondani el neki most azonnal, akkor elmondom én!

Pralinéni: Bon-bon, ... ez nem olyan egyszerű...

(közben bejön a szobába Praliné)


Praliné: Miről van szó? Mit mondasz el? Mi nem olyan egyszerű?

Pralinéni: Kisfiam, ...Édesapádról van szó.

Praliné: Mi? Mi történt vele? Hol van?

Pralinéni: Azt hiszem fogságba esett. Most beszéltem az iker tündérekkel, és azt mondták, a Balinok nemrég bevitték őt a félelmetes Tavas barlangba. Nem tudom viszont látjuk e valaha... (folynak a könnyei)

Praliné: De..., de hogy került oda?

Pralinéni: Kicsikém, ...tartozom még egy vallomással: amikor Édesapád 1 évvel ezelőtt eltűnt, akkor ... akkor... szóval az nem véletlen volt. Aznap bizonyossá vált, amit addig csak sejtettünk. A balinok ellopták a Balaton szívét. Így most ők parancsolnak az összes balatoni lakosnak, és ezért lett olyan szomorú és fénytelen minden a tó körül. Legfőbb szövetségeseik, az angolnák pedig örömmel tartatják be a szabályokat. Lassan minden növény kihal a sok szomorúságtól. Amikor Édesapád elment, azt azért tette, hogy megpróbálja visszaszerezni a szívet. Ha visszakerülne a szív a helyére, megszűnne azonnal a Balinok uralma.

Praliné: (szíve hangosan dobog a fájdalomtól) Anyu! Anyu! Ezt nem hiszem el! Hogy tudtad ezt magadban tartani eddig! Miért nem mondtátok el?

Pralinéni: (nyel egyet, halkan mondja) Nem akartunk veszélybe sodorni. Bizakodtunk, hogy Édesapád vissza tudja szerezni.

Praliné: Segítenem kell Apának! Nem késlekedhetek, máris indulok a barlanghoz!

Bon-bon: Megyek veled Praliné.


Karamella (közben felébredt): Én is megyek!!! Hova is?

Pralinéni: Várjatok, ... itt van egy varázstelefon, amivel segítségül tudjátok hívni, az iker tündéreket, ha baj van. Karamella édesem, te nem mehetsz a fiúkkal. Nagyon veszélyes helyre mennek, itthonról kell szorítanunk nekik.

(Karamella szomorú, fiúk útnak indulnak)
....

(alakítsd a mesét!)

Bon-bon: Mit vigyünk az útra gyerekek? Adjatok tanácsot mi lenne a 3 legfontosabb amit magammal vigyek! Várom a bejegyzéseket péntekig! Köszönöm.

1 megjegyzés:

  1. Eleséget, almát, anakondát, és vigyék segítő társnak a Karamellát

    VálaszTörlés